Misstänkt överfallsvåldtäkt i Malmö – polisen lämnar inte ut signalement

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 22 maj 2018 2018-05-22
E-post 1052

MALMÖ En kvinna ska under natten till tisdagen ha utsatts för en våldtäkt på Amiralsgatan i Malmö. Några detaljer om förövaren lämnar polisen dock inte ut.

En för kvinnan okänd gärningsman ska ha överfallit henne vid en busshållplats vid 3-tiden på natten.

– Det är en vuxen kvinna som berättar att hon har blivit överfallen av en okänd gärningsman utomhus. Han är inte gripen, så vi vet inte så mycket mer om honom, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

– Vi är intresserade av iakttagelser och tips från allmänheten om man har sett någonting där i närheten på Amiralsgatan. Har man sett någonting där vill vi jättegärna att man ringer polisen på 114 14.

Kvinnan fördes till kvinnokliniken för kontroll och eventuellt vård, men ska inte ha fått några allvarliga skador. Brottsplatsen är nu avspärrad i väntan på att en hund ska söka efter spår.

Kvinnan har gett ett signalement på mannen, men det vill inte polisen lämna ut.

– Anledningen till att vi inte vill gå ut med signalement till allmänheten är att vi inte vill begränsa någons iakttagelser alls just nu. Vi vill arbeta så förutsättningslöst som möjligt så att vi får in så mycket tips som möjligt, säger Kim Hild.

Läs även: Malmö hyllas i The Guardian – går knappt att skilja från Mellanöstern

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag