Man spöade blottare – greps för misshandel

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 11 mar 2019 2019-03-11
E-post 527

STOCKHOLM När en man gick omkring och visade könet för folk på Stockholms centralstation fick en 18-åring till slut nog och slog till blottaren. Polisen grep då både honom och blottaren och båda är nu misstänkta för brott.

Det var vid 21-tiden på söndagskvällen som polisen larmades om att en 30-årig man gick omkring i vänthallen på Stockholms central och visade könet för folk. En 18-åring hade då ingripit och utdelat ett eller flera slag mot blottaren, rapporterar Aftonbladet.

– Det var en kille som gick fram till folk och visade könet i biljetthallen. En av dem satt med en kvinna och blev irriterad och utdelade något eller några slag mot den här blottaren, säger Kristoffer Samsing, jourhavande förundersökningsledare vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

När polisen kom fram grep man båda två och förde dem till polisstationen på Kungsholmen. 30-åringen misstänks för sexuellt ofredande och togs omhand enligt lagen om berusade personer. 18-åringen misstänks i sin tur för misshandel. Han är tidigare dömd för andra våldsbrott, enligt polisen. Båda förnekar brott.

Läs även: Bussexplosion i centrala Stockholm

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag