Martin Timell åtalas för våldtäkt under en fest – för nio år sedan

Foto: Frankie Fouganthin / kallerna (Wikimedia Commons)
  • Tisdag 6 mar 2018 2018-03-06
E-post 487

SVERIGE Programledaren Martin Timell åtalas nu för en våldtäkt som ska ha ägt rum i en badtunna 2008. Han anmäldes i oktober förra året – nio år efter att brottet ska ha skett.

Den folkkäre programledaren anklagas för att ha tagit en kvinna mellan benen i en badtunna på en personalfest för nio år sedan.

– Det som framkommit är att han genom våld har tvingat målsäganden att tåla att han för upp sina fingrar i hennes underliv, samtidigt som han tryckt ner hennes höft och hållit fast henne, säger åklagare Anna Bengtsson till Expressen.

Timell har sedan tidigare fått sparken av TV4 efter anklagelser om sexism, homofobi, rasism och sexuella trakasserier och övergrepp. Han nekar till att ha begått någon form av sexuellt övergrepp, men ångrar sitt beteende.

”Är bara en tv-snickare”

– Jag måste bara förändra mig själv. Har jag kränkt någon, har jag gjort någon illa, jag ber om ursäkt, sade Timell till Expressen den 20 oktober.

I sin tur har han anmält SVT, TV4 och SR till granskningsnämnden vid Myndigheten för press, radio och tv, för att ha namngivit honom i samband med metoo-kampanjen.

”Jag har ingen samhällsbärande funktion utan är bara en tv-snickare. Det har inneburit oerhört lidande för mig och min familj att ha blivit uthängd på detta vis. Givetvis helt ohörd och inte dömd för något”, skriver Timell i sin anmälan.

Läs även: Äntligen borta – Nu talar Timell ut om skandalen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag