Äntligen borta – Nu talar Timell ut om skandalen

  • Fredag 20 okt 2017 2017-10-20
E-post 553

STOCKHOLM TV4-profilen Martin Timell medger att han tafsar på kvinnliga kollegor. Han säger sig inte ha förstått att han sårat människor varpå han nu kommer ringa runt och be om ursäkt samt söka hjälp för sitt beteende. – Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa. Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach, säger Martin Timell till Expressen.

TV4-profilen Martin Timell medger att han tafsat på kvinnliga kollegor och uppger för Expressen att han kommer ringa runt och be om ursäkt. Han kommer också söka hjälp för sitt beteende.

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa. Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach. Jag har pratat med mitt lilla team i dag, som jag har jobbat med i fem år (Äntligen Hemma-redaktionen). Vi är fem stycken, säger Martin Timell till Expressen.

Nu ska Timell gå i terapi till följd av sitt beteende, som han bland annat förklarar med att han mått dåligt själv. Genom terapin hoppas Timell kunna ändra sitt beteende.

Timell har anklagats för att ha tafsat på kollegor och fört sig med en sexistisk och rasistisk jargong. Han medger att han tafsat och säger sig ångra det. Gällande anklagelserna om rasistisk jargong håller han inte med.

– Fast jag tycker inte att det här med rasistisk har stämt. När vi gjorde ”Bullen” en gång i världen så försvarade jag invandrare, jag försvarade färgade. Jag fick ju polisskydd för att jag var hotad av nazisterna.

Timell svarar även på anklagelser om att han uttryckt sig rasistiskt. Han svarar att han inte tycker att han är en rasist.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag