Minderårig flicka överfallen och våldtagen utomhus

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 25 apr 2019 2019-04-25
E-post 5169

STOCKHOLM En minderårig flicka utsattes för en överfallsvåldtäkt på torsdagsmorgonen. Nu söker polisen en gärningsman som uppges ha försvunnit på en grå moped.

Aftonbladet rapporterar att larmet till polisen kom klockan 07.35 på torsdagsmorgonen. En minderårig flicka i tonåren hade då blivit överfallen och våldtagen utomhus i Länna söder om Stockholm.

Polisen arbetade under morgonen med att säkra spår på brottsplatsen och flera patruller och hundpatruller är på plats. Man jagar även den misstänkte gärningsmannen som, enligt uppgifter till Aftonbladet, ska ha lämnat platsen på en grå moped.

Än så länge har ingen gripits för brottet som polisen rubricerar som grov våldtäkt. Enligt Aftonbladets uppgifter var flickan på väg till skolan när överfallet skedde. Hon har förts till sjukhus för undersökning och vård.

På polisens sajt beskrivs gärningsmannen som en man i åldern 15–18. Han var klädd i mörka kläder och hade en halsduk över stora delar av ansiktet och en luva neddragen i pannan. Man bekräftar att han färdades på en grå moped.

Läs även: Kvinna med slöja nekades jobb – anmäler företaget för diskriminering

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag