Civilpolis slogs medvetslös och fick tänder utslagna

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 4 okt 2018 2018-10-04
E-post 333

SKÖVDE Det var civilpoliser som var först på plats när ett gäng betedde sig stökigt vid Resecentrum i Skövde. En av poliserna slogs medvetslös och fick flera tänder utslagna i bråket.

Klockan 20.45 på onsdagskvällen larmades polisen till Resecentrum i Skövde. Där hade en busschaufför fått stanna för att ett gäng betett sig stökigt. De första poliserna som kom till platsen var civilpoliser, enligt uppgifter till Skaraborgs Allehanda.

– Just då fanns ingen uniformerad patrull ledig så en civilpatrull kallades till platsen, säger Lars Johansson, chef vid enheten för grova brott vid Skövdepolisen, till tidningen.

Poliserna blev ”hårt ansatta” av gänget och en av dem fick ta emot ett antal slag mot överkroppen och ansiktet. Enligt uppgifter till Aftonbladet slogs personen medvetslös och fick sedan föras till sjukhus.

– Personen var avsvimmad under en stund, fick tänder utslagna samt drabbades också av hjärnskakning, säger Jan Nyman, kommunikatör vid Skaraborgs sjukhus, till Aftonbladet.

Först efter att flera patruller kommit till platsen kunde polisen få kontroll på situationen. Två personer i 30-årsåldern greps och är nu misstänkta för våld mot tjänsteman. Ytterligare två har hämtats till förhör, enligt Aftonbladet. Polisen tror dock att det var fler än de fyra som var inblandade i bråket.

Läs även: Man huggen med svärd i Uppsala

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag