Polis misshandlad av gäng i Skövde – flera gripna

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 4 okt 2018 2018-10-04
E-post 2370

SKÖVDE Polisen kallades på onsdagskvällen till Resecentrum i centrala Skövde på grund av ett gäng som betedde sig stökigt. När den första polispatrullen kommer på plats blir den ena av de två poliserna nerslagen och misshandlad, något som Expressen var först att rapportera om.

Det var 20.45 på onsdagskvällen som polisen larmades till Resecentrum efter att en busschaufför fått stanna sin buss på grund av ett ungdomsgäng som betett sig så stökigt att han fått stanna bussen, enligt Expressen.

– När den första patrullen, två stycken poliser, kommer dit så blir de hårt ansatta. Den ena polismannen där får ett antal slag, det är rubricerat som våld mot tjänsteman, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det skickades en till polispatrull till platsen för ge understöd. Med fler poliser på plats kunde man kontrollera gänget.

– Efter det skedet så upprättades det även anmälan om försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman, säger Gunneng.

Totalt har fyra personer frihetsberövats efter händelsen.

– Två är gripna och två är hämtade till förhör, säger Morten Gunneng.

Hur är det med polisen som blev angripen?

– Det är lite oklart. Han är på sjukhus just nu, säger Gunneng.

Enligt Expressen är polismannen ”svårt misshandlad”.

– Förundersökningsledaren i Skövde har uttryckt önskan att vittnen som var på plats ska höra av sig. Det gäller alla iakttagelser, säger Morten Gunneng som hänvisar till tipsnumret 114 14.

Angreppet på polismannen har väckt reaktioner i sociala medier. Riksdagsmannen Jan Ericsson (M) kommenterar på Twitter: ”Om inte ens polisen kan freda sig, hur ska vi andra kunna göra det?”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag