Misstänkt massmördare försökte blotta sig i arresten enligt medfånge

Bryan Kohberger. Foto: Monroe County Correctional Facility
  • Onsdag 4 jan 2023 2023-01-04
E-post 23

Bryan Kohberger, 28, sitter just nu häktad misstänkt för ett brutalt mord på fyra universitetsstudenter i staten Idaho. Enligt Valerie Cipollina, 50 – som satt tillsammans med Kohberger i arresten – ska den misstänkte massmördaren ha uppvisat ett bisarrt i beteende där han bland annat hotat vakter, försökt att blotta sig och rappat till våldsamma sångtexter, rapporterar Daily Mail.

I väntan på att bli utlämnad till Idaho har Bryan Kohberger hållits häktad i hemstaten Pennsylvania, där han greps under fredagen efter en långvarig polisutredning.

Enligt Cipollina – som var frihetsberövad i sex timmar på nyårsdagen efter ett bråk med sin pojkvän – ska den misstänkte mördaren vid upprepade tillfällen i arresten ha försökt blotta sig för henne och hotat vakterna, som var för rädda för att gå in i hans cell.

– Om du kommer in här så hugger jag dig, ska han bland annat ha sagt till en vakt.

– Jag kommer att kissa på ditt ansikte. Gör vad du vill med mig, jag bryr mig inte ett skit, uppges han också ha sagt.

Cipollina berättar för Daily Mail att hon från sin cell tydligt kunde se Kohbergers överkropp genom glaset. Hans underkropp var emellertid skymd.

Enligt henne tog han vid upprepade tillfällen av sig kläderna samtidigt som vakterna flera gånger sade åt honom att sätta på sig byxorna igen. Hon tror att Kohberger försökte blotta sig för henne.

– Jag kunde inte se hans könsorgan eftersom glasväggen bara gick ner så långt, säger hon till Daily Mail.

Synnerligen brutalt mord

Cipollina berättar att tiden i arresten var en miserabel upplevelse och att den blev ännu värre av Kohbergers närvaro.

Utöver försöken till blottning ska han också ha rappat våldsamma texter och när en vakt sade åt honom att hålla käft ska den misstänkte mördaren ha betett sig hotfullt och skrikit åt honom att komma in i hans cell.

Bryan Kohberger står åtalad för ett synnerligen brutalt mord på de fyra universitetsstudenterna Kailee Goncalves, 21, Maddie Mogen, 21, Xana Kernodle, 20, and Ethan Chapin, 20.

Det var tidigt på morgonen den 13 november som rumskamraterna hittades mördade i sina sängar i småstaden Moscow, Idaho, i vad polisen beskriver som den värsta brottsplats de någonsin har bevittnat.

Den 28-årige Kohberger var en tidigare doktorand i kriminologi vid Washington State University. Han beskrivs av tidigare lärare och klasskamrater som en väldigt intelligent men samtidigt socialt bortkommen ung man, rapporterar New York Post.

Läs även: Massmördarens pappa: ”Glad att han inte är bög”

Läs även: Veteran och transvestit gav massmördare storstryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag