Misstänkt sprängning i Vellinge under natten

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 10 okt 2021 2021-10-10
E-post

VELLINGE Under natten till söndagen skedde en explosion vid ett radhus i Vellinge i sydvästra Skåne. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Det var strax innan klockan tre på natten som polisen fick in flera samtal från olika delar av staden om en kraftig smäll. Detonationen kunde senare lokaliseras till ett radhus på Rangången i staden. Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska en barnfamilj bo i radhuset.

Explosionen ledde till skador på radhuset. Däremot ska inga boende ha skadats.

– Det jag har fått är att ett antal fönsterrutor har krossats. Och det är fönsterrutor på enbart det här radhuset så inga närliggande, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till Nyheter Idag.

Rör det sig om ett sprängdåd?

– Vi hanterar det som allmänfarlig ödeläggelse. Det är någonting som har detonerat. Bombskyddet och teknikerna har jobbat på plats men det är fortfarande oklart vad det är som har smällt.

Polisen kan än så länge inte svara på om det finns en hotbild mot någon boende i huset.

– Det tittar vi så klart på. Vi har en förundersökning igång nu så vi ska höra de boende och se om det är någon hotbild eller vad som kan tänka sig ligga bakom det här.

Än så länge finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

Läs även: Uppgift: Två kända rappare gripna efter knivbråk på Östermalm

Läs även: 75-åring avvärjde rån – sparkade rånare i skrevet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag