75-åring avvärjde rån – sparkade rånare i skrevet

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 6 okt 2021 2021-10-06
E-post

RONNEBY Två unga män utsatte en 75-årig man för ett rånförsök i Ronneby på fredagen. Men rånet gick inte som förövarna tänkt. 75-åringen sparkade en av dem mellan benen och rånarna sprang ifrån platsen tomhänta.

Helena Renberg vid polisen i Ronneby säger till Sydöstran att det våld 75-åringen utsatte rånarna för var försvarligt under omständigheterna.

– Man har rätt att försvara sig mot våld, och rån är ett grovt brott. Han använde därför ett våld som är försvarligt, säger hon till tidningen.

Läs även: Vaknade av våldtäkt – misshandlade våldtäktsmannen

75-åringen berättar för P4 Blekinge att han hade ett ärende i sin bil när han utsattes för rånförsöket.

– Då kom de där två, en stor och en liten. Det första han sa var att jag ska ha dina betalkort. ”Jag ska ha dom” sa han. ”Dra du åt helvete” sa jag och slog han mellan benen. Sen sprang dom. Tre polisbilar letade hela kvällen men hittade inte.

– Han ska fan inte ta mina grejer. Jag blev bara förbannad, inte rädd, förklarar 75-åringen sitt agerande för P4 Blekinge.

Läs även: Försökte råna kvinnor – fick stryk

Läs även: Basketstjärna misshandlade misstänkt bilvandal: ”Jag jagade honom och gav honom stryk”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag