Misstänkte ”terroristen” frisläppt – Nu kärleksbombas Majid på Facebook

Majid kärleksbomas nu på sin Facebooksida efter att inte längre vara terrormisstänkt. Foto: Faksimil Facebook
  • Söndag 22 nov 2015 2015-11-22
E-post 90

SVERIGE På söndagen blev Mutar Muthanna Majid frisläppt och Säkerhetspolisen meddelar att inga misstankar om terrorbrott kvarstår mot mannen. Nu kärleksbombas den asylsökande irakiern på Facebook. ”Välkommen till Sverige! Hoppas du kan trivas här trots det hemska som hände. Så ledsen för det”, skriver en tjej på hans Facebooksida.

På söndagen stod det klart att inga misstankar om terrorbrott finns mot 22-årige Mutar Muthanna Majid från Irak. Säkerhetspolisen meddelar i ett pressmeddelande att 22-åringen nu är frisläppt, men att förundersökningen om ett eventuellt terrorhot mot Sverige fortsätter.

Fick ta emot hot och hat på Facebooksidan

Tidigare i veckan publicerades namn och bild på Mutar Muthanna Majid i flera medier, även i Nyheter Idag. Han beskrevs genomgående som en misstänkt terrorist som myndigheterna var angelägna att få tag i. På torsdagen kunde han också gripas i det lilla samhället Boliden i Västerbotten.

Samtidigt som 22-åringen blev satt i förvar av myndigheterna var hans Facebooksida helt öppen för omvärlden. Där skrevs ett antal hätska kommentarer där han anklagades för att vara en terrorist, en del av dessa kommentarer var även hotfulla. Men på söndagkvällen, efter att han är frisläppt och inte längre misstänkt, har dessa kommentarer tagits bort.

Nu kärleksbombas han istället

Nu fylls istället 22-åringens Facebooksida med betydligt trevligare kommentarer. En lång rad personer välkomnar Mutar Muthanna Majid och beklagar sig över att han varit misstänkt och utpekad som terrorist.

”Hoppas framtiden blir bättre för dig, du är välkommen!”, skriver en användare på Facebook till Mutar Muthanna Majid.

”Välkommen till Sverige! Hoppas du kan trivas här trots det hemska som hände. Så ledsen för det”, lyder en annan kommentar.

”Så underbara människor det finns, får tårar när jag ser svenska folkets kommentarer. Det finns fortfarande hopp om mänskligheten. Kärlek och respekt till er alla”, summerar ytterligare en person.

Majids advokat Ola Salomonsson förklarar för tidningen Aftonbladet att Majid inte längre kommer bo kvar i Boliden. Däremot kommer Majid vara kvar i Sverige, men var är ännu oklart.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag