”Mohammed, Abdullah, go away” – Här går Nordisk Ungdom till attack mot asylmanifestation

  • Söndag 7 maj 2017 2017-05-07
E-post 840

STOCKHOLM ”PK-pack”, skanderade Nordisk Ungdom när de attackerade en demonstration till stöd för asylsökande. En person från motdemonstrationen är gripen, berättar polisen på sin hemsida. – Att flyktingbarnen känner sig otrygga kunde jag inte bry mig mindre om, säger Fredrik Hagberg från Nordisk Ungdom till Nyheter Idag.

Under söndagseftermiddagen arrangerades en tillståndsgiven demonstration vid mynttorget i centrala Stockholm till stöd för asylflyktingar och ensamkommande barn. Men demonstrationen stördes av Nordisk Ungdom, en organisation som beskrivs som högerextrem.

Gruppen höll upp en banderoll med texten ”Refugees go home” och skanderade ramsor mot demonstranterna. ”Mohammed, Abdullah, go away”, löd en av ramsorna.

Videobilder från platsen visar att stämningen blev snabbt hätsk och en polisbil får köra emellan Nordisk Ungdom och den tillståndsgivna demonstrationen. På polisens hemsida berättar myndigheten att en person tillhörande motdemonstranterna har gripits, misstänkt för misshandel alternativt ofredande och framkallande av fara för annan genom att ha kastat en bengal.

Nyheter Idag har talat med Fredrik Hagberg från Nordisk Ungdom och han skyller på ”vänstern”.

– Det blev lite handgemäng. Vänstern attackerade oss så vi var tvungna att försvara oss.

Men på videobilder ser det ut som att ni är de drivande i stöket?

– Ja, men jag vet inte vilken film du har sett. Den visar kanske inte hela sanningen.

Men beter ni inte er som AFA när de gör motdemonstrationer?

– Vi låter inte AFA sätta standarden för motdemonstrationer. Vi använder vår grundlagsskyddade rätt för att genomföra motdemonstrationer mot vansinne.

Men kan inte ensamkommande barn och socialsekreterare känna sig otrygga när ni gör sådär?

– Att flyktingbarnen känner sig otrygga kunde jag inte bry mig mindre om. Och socialtanterna, som importerar pojkar för att ha sex med, borde känna sig otrygga när de omger sig av människor från en våldsam kultur.

Men själva tillhör ni inte en våldsam kultur i Nordisk Ungdom?

– Nej, vi har alltid haft en tydlig antivåldsprincip. Men vi utnyttjar vår rätt att försvara oss själva.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag