Musk lovar sluta som chef för Twitter efter omröstning

Foto: Steve Jurvetson CC BY 2.0
  • Måndag 19 Dec 2022 2022-12-19
E-post 56

Twitters nya ägare Elon Musk har lovat att sluta som chef för Twitter efter att han publicerat en omröstning om saken, där 57,5 procent röstade för att Musk ska avgå. 17,5 miljoner konton deltog i den uppmärksammade omröstningen.

Twitters ägare Elon Musk har fått hård kritik från vänster och stöd från höger efter att han köpt plattformen Twitter. Senast handlade debatten om att Twitter stängde av flera journalister som anklagades för ”doxxing”, det vill säga kartläggning och uthängning av personer.

Läs även: Anne Ramberg i styrelsen – nu attackerar de Musk

Nu har Musk gett Twitteranvändarna chansen att säga sitt. På söndag kväll publicerade Musk en omröstning på plattformen där han frågade användarna om han skulle sluta som chef på Twitter. ”Jag vill foga mig efter denna omröstnings resultat” tillade Musk.

På måndagen fastställdes resultatet. 57,5 procent röstade för att Musk ska avgå, medan 42,5 procent ville ha Musk kvar. 17,5 miljoner konton röstade i omröstningen.

Omröstningen följde på att Musk sett på VM-finalen i fotboll i Qatar tillsammans med den amerikanska ex-presidenten Donald Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner, och flera användare spekulerade i om mötet mellan Musk och Kushner kan haft att göra med den uppmärksammade omröstningen. Journalisten Dash Dobrifsky konstaterar även att en saudisk prins är Twitters näst största delägare.

Vem som kommer ersätta Musk om han avgår är oklart. ”Som ordspråket lyder, var försiktig med vad du önskar dig, eftersom du kan få det” skrev Musk i en tweet i samband med omröstningen.

Läs även: Elon Musk utfärdar ”allmän amnesti” på Twitter

Läs även: Experten: Yttrandefriheten på Twitter beror i slutändan på Musk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag