Elon Musk utfärdar ”allmän amnesti” på Twitter

Bild: Steve Jurvetson/CC BY 2.0
  • Lördag 26 nov 2022 2022-11-26
E-post 46

I november välkomnade Elon Musk tillbaka den forne presidenten Donald Trump till Twitter efter att ha hållit en omröstning på plattformen. Nu meddelar Twitterägaren för att fler avstängningar kommer att upphävas framöver.

Donald Trump, Jordan Peterson och satirsajten Babylon Bee är några av de användare som fått sina konton tillbaka på plattformen efter Elon Musks övertagande av Twitter.

Nu öppnar den nye ägaren för att ännu fler avstängda twittrare ska beviljas ”amnesti” den kommande veckan. Detta efter att ha hållit en ny omröstning på plattformen.

”Borde Twitter erbjuda en allmän amnesti till avstängda konton, förutsatt att de inte har brutit mot lagen eller ägnat sig åt grovt spam?” frågade Musk sina följare, varpå en förkrossande majoritet på 72,4 procent svarade ja.

”Folket har talat”, konstaterar Musk i en efterföljande tweet och meddelar att amnestin kommer påbörjas nästa vecka.

En person som en del har frågat efter att få tillbaka på plattformen är den kontroversielle radioprataren och konspirationsteoretikern Alex Jones. Men där har Elon Musk tidigare sagt tvärnej.

Läs även: Hundratals anställda lämnar – då skojar Musk om Twitters död

Läs även: Vänsterprofil tror att Musk har saboterat hennes Twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag