Mystisk trädödla visade sig vara croissant

Inte en leguan. Foto: Pixabay
  • Måndag 19 apr 2021 2021-04-19
E-post 68

KRAKÓW En kvinna i den polska staden Kraków slog larm om att ett mystiskt djur – möjligen en leguan – hade slagit sig till ro i ett träd. Men vid en närmare granskning visade det sig handla om en croissant, rapporterar BBC.

Djurskyddsföreningen som kvinnan vände sig till fick höra att folk höll sina fönster stängda av rädsla för att den mystiska varelsen, som hade suttit i trädet i två dagar, skulle ta sig in i deras hem.

Föreningen frågade kvinnan vad det kunde vara för djur. Kvinnan svarade att det såg ut som en ”lagun”, innan hon insåg att det rätta ordet är ”legwan” – det polska ordet för leguan.

Djurskyddsföreningen hade svårt att tro att en leguan skulle överleva det kalla vårvädret i Kraków, men tänkte att det kunde handla om ett övergivet husdjur.

På plats visade det sig handla om något helt annat. Föreningen kunde konstatera att det mystiska ”djuret” var en croissant som någon troligen kastat ut genom fönstret för att mata fåglarna.

Händelsen har väckt stor munterhet i Polen och även utomlands. Bland annat har nyheten uppmärksammats av skräckförfattaren Stephen King och skådespelaren Mark Hamill.

 

Polska Lidl har tagit tillfället i akt och använt den dråpliga historien i sin marknadsföring.

Przyjdźcie natychmiast, w Lidlu leży ten… no… Jest brązowy i się nie rusza! Bez obaw, nie ma powodów do paniki 😉 To…

Publicerat av Lidl Polska Fredag 16 april 2021

Läs även: Nu är äggens tid!

Läs även: Har kallat sig ”tränad marxist” – nu sågas BLM-grundarens villaköpsorgie

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag