Norsk tidning publicerade bild från stormningen av Karolinska

Foto: Nyheter Idag/Skärmdump
Foto: Nyheter Idag/Skärmdump
  • Måndag 21 aug 2017 2017-08-21
E-post 3020

MEDIA Norska Dagbladet publicerade under söndagen en bild som visar stormningen av Karolinska sjukhuset i tisdags. Bilden har inte publicerats av svenska mediebolag, trots att den kommer från Aftonbladets bildbyrå IBL.

”KAOS: Här försöker vänner och familj till två män som blev skjutna i Östberga i tisdags slå sig in på Karolinska sjukhuset”.

Så lyder bildtexten till en bild publicerad i Dagbladet som visar ett 40-tal personer, de flesta män, ta sig in med våld på det svenska universitets­sjukhusets akutmottagning under tisdags­eftermiddagen.

Minst sex poliser kan skymtas i tumultet och minst en av dem har dragit sin batong.

– Det jag har hört är att det var stökigt på platsen, det var helt enkelt mycket folk på platsen, förklarade Stockholmspolisens presstalesman Åsa Wallentin för Nyheter Idag under tisdagen.

Under söndagen uppmärksammades stormningen även av Dagbladet i Norge. Tidningen publicerade dessutom en bild från stormningen som kommer från Aftonbladets bildbyrå IBL men som den svenska kvällstidningen av okänd anledning valt att inte publicera.

Den norska bildpubliceringen har fått en del uppmärksamhet i sociala medier i Sverige. Många tycks i synnerhet reagera på att de flesta i den aggressiva mobben ser ut att ha utomeuropeisk invandrarbakgrund.

LÄS ÄVEN: 40-tal i storbråk på Karolinska sjukhuset – slog sönder inredning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag