Nu svarar SVT om digitala annonsen med Irans president

Foto: Nyheter Idag/Facebook
  • Söndag 30 jun 2019 2019-06-30
E-post 447

DEBATT SVT Nyheters ansvariga utgivare Charlotta Friborg har skrivit ett blogginlägg på svt.se om hur man använder digitala annonsplatser/storbildsskärmar som SVT även bett att få återpublicerat på Nyheter Idag.

SVT lägger varje dag ut mellan 5-15 nyhetslöp på digitala storbildsskärmar. De återger dagens viktigaste nyheter. Syftet är att fler ska få kännedom om vårt nyhetsutbud.

I den digital storbildskärmen finns utöver nyhetslöpet en uppmaning att ladda ner SVT Nyheters app vilket gör det tydligt att fördjupad information finns där. I ett av nyhetslöpen tisdagen den 25 juni illustrerade vi det upptrappade ordkriget mellan Iran och USA.

Ett nyhetslöp kan aldrig ge en hel bild av en nyhet vilket vi menar att nyhetskonsumenter har kunskap om. Nyhetsmedier kan och ska återge citat från politiska ledare. Det betyder inte att vi tar ställning för eller emot just den ledaren.

SVT Nyheter har i många rapporteringar gett en fördjupad bild av den iranska regimen och bristen på demokrati och mänskliga rättigheter.

Läs tidigare inlägg i debatten: Mojtaba Ghotbi: SVT:s skamlösa reklam gynnar Irans terrorregim

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag