Nytt förslag från Löfvens hemmavalkrets: Kan bli avgift för att ringa ambulans

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 7 jun 2018 2018-06-07
E-post 2876

VÄSTERNORRLAND Snart kan en ambulansfärd för medborgarna i Västernorrland kosta 400 kronor. Region Västernorrland, där BB Sollefteå lades ner, vill jämställda vården i en ambulans med den man får på en akutmottagning.

Region Västernorrland planerar att införa en avgift på 400 kronor för den som åker med ambulans. Avgiften ska gälla oavsett om det leder till transport till akutmottagningen eller om man bara får behandling i ambulansen, uppger Sveriges Radio.

Genom att ta ut en avgift vill regionen kunna jämföra vården man kan få i en ambulans med den vård man får på ett besök på akutmottagningen.

Regions Västernorrland är även den region som drabbats av flera skandaler kopplat till sjukvård de senaste åren. Bland annat valde landstingspolitikerna att lägga ner Sollefteå BB, trots att staten skjutit till pengar som skulle möjliggöra att hålla det öppet.

LÄS ÄVEN: Staten ger 22 miljoner extra till Västernorrlands förlossningsvård – Landstingspolitikerna vägrar öppna Sollefteå BB igen

LÄS ÄVEN: Sollefteåbor vill starta eget sjukhus – Kostar 200 miljoner mer än landstingets nedskärningar

LÄS ÄVEN: Landstinget där man inte har råd med Sollefteå BB: Läkare tjänar 340 000 i månaden

Region Västernorrland har Statsminister Stefan Löfven sin hemmavalkrets och Socialdemokraterna var med om att lägga ner BB Sollefteå. En opinionsundersökning från april 2018 visar att S har backat med hela 16 procentenheter jämfört med valet 2014.

LÄS ÄVEN: Opinionsras i Löfvens hemmavalkrets: S backar med 16 procentenheter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag