Opinionsras i Löfvens hemmavalkrets: S backar med 16 procentenheter

  • Onsdag 25 apr 2018 2018-04-25
E-post 2609

VÄSTERNORRLAND Socialdemokraterna kan komma att uppleva en riktig rysare under valet i september. En ny opinionsundersökning visar att partiet som la ner BB Sollefteå backar med 16 procentenheter jämfört med valet 2014.

Efter en opinionsundersökning beställd av Moderaterna i region Västernorrland visar det sig att Socialdemokraterna backar kraftigt samtidigt som Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna går starkt framåt, uppger SVT Nyheter.

Undersökningen jämför partiernas ställning i opinionen idag jämfört med förra året. Undersökningen pekar på att Socialdemokraterna står för största raset som har gått från 48 procent i valet 2014 till 32 procent idag.

I regionen som är Statsminister Stefan Löfvens hemmavalkrets har Socialdemokraterna genomgått en par hårda politiska år. Socialdemokraterna var med om att stänga ner BB Sollefteå vilket har lett till att flera mödrar har varit tvungna att föda barn i bilar på väg till sjukhus och släpa sitt nyfödda barn med navelsträngen hängandes genom snön.

LÄS ÄVEN: Norrländska mammor vägrar föda barn i bilen – Nu ryter de ifrån och ockuperar Sollefteå BB

Ett parti som haft ett ambivalent förhållande till nedläggningen av BB Sollefteå är Vänsterpartiet. Partiet har profilerat sig emot nedläggningen och därmed gått framåt i opinionen. Samtidigt var vänsterpartistiska regionspolitiker med och la ner sjukhuset vilket gör att de inte vågar besöka Sollefteå längre.

LÄS ÄVEN: Vänsterpartister la ner BB – Vågar ej röra sig i Sollefteå längre – Dock kvar i partiet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag