Obama: Frankrike är vår äldsta allierade

Foto: Vita huset
  • Lördag 14 Nov 2015 2015-11-14
E-post 10

WASHINGTON USA:s president Barack Obama kallade under natten, europeisk tid, till presskonferens för att visa Frankrike och det franska folket sitt och det amerikanska folkets stöd.

– Det här är inte bara en attack mot det franska folket, utan en attack mot hela mänskligheten och de universella värden vi delar, sade han och fortsatte:

– Vi är beredda att ge den hjälp regeringen och folket i Frankrike behöver för att möta det här. Frankrike är vår äldsta allierade, det franska folket har stått sida vid sida med USA om och om igen.

I sitt tal sade Obama att USA och Frankrike delar tidlösa värden om mänsklig framgång, frihet och strävan efter lycka.

Den amerikanske presidenten sade också att han i nuläget inte vill spekulera i vem eller vilka som ligger bakom terrorn.

– Jag vill just inte spekulera i vem som är ansvarig för det här, det ser ut att fortfarande pågå saker och faror just nu och innan vi fått veta från franska myndigheter att situationen är under kontroll vill jag inte spekulera, sade han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag