Oddsen pekar på Löfven

Stefan Löfven. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Torsdag 14 aug 2014 2014-08-14
E-post 0

VALET 2014 I ett pressmeddelande från Unibet uppges vem som tippas bli nästa statsminister. – Spelarna tror på Stefan Löfven som nästa statsminister, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet. Däremot missar Socialdemokraterna målet om 35 procent enligt samma pressmeddelande.

Valet närmar sig med stormsteg och allt fler försöker sia om hur valet kommer gå. Idag släppte Unibet ett pressmeddelande om hur spelarna har lagt sina odds inför höstens val.

– Spelarna tror på Löfven som nästa statsminister, men att Socialdemokraterna ska nå sitt mål på 35 procent av rösterna är högst osannolikt enligt oddsen. Det ser snarare ut som att partiet riskerar att göra ett sämre val än 2010, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Oddset för att Socialdemokraterna bildar regering tillsammans med Miljöpartiet är 2.40 gånger pengarna, medan oddset för att de också samarbetar med Vänsterpartiet ger 2.50. Mindre troligt är det att Socialdemokraterna ensamma försöker att bilda regering, något som i dagsläget ger 17 gånger pengarna, förklarar Unibet i sitt pressmeddelande.

– Socialdemokraterna har tidigare uppgett att Miljöpartiet är en naturlig samarbetspartner, men även Vänsterpartiet är intresserade av att ingå i en rödgrön regering. Det blir spännande att se vad som händer den 14 september, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag