Ordningsvakt fick käken slagen ur led i bråk med migranter

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild
  • Onsdag 3 okt 2018 2018-10-03
E-post 318

FLEN När ordningsvakter på Migrationsverket i Flen skulle omhänderta en aggressiv man blev de övermannade av ett gäng andra som lyckades frita sin kamrat. I tumultet fick en av vakterna bland annat sin käke slagen ur led.

Enligt SVT var det den 16 september som ordningsvakterna befann sig i matsalen på Migrationsverkets anläggning i Flen. En av de boende, en man i övre tonåren, kom då in och betedde sig aggressivt. Han sparkade sönder en fönsterruta och provocerade vakterna, som då valde att ingripa.

När de försökte avlägsna mannen från platsen kom ett 20–30-tal andra personer och la sig i, skriver SVT utifrån polisanmälan. Den bråkiga mannen lyckades då ta sig loss och måttade sparkar och slag mot en av ordningsvakterna.

Arbetsgivaren Securitas har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. I den anmälan står det att den drabbade vakten fick sin käke slagen eller sparkad ur led, och även nedsatt hörsel på ena örat.

Mannen som ska ha utövat våldet omhändertogs av polis och fick skjuts till psykakuten eftersom han ”inte bedömdes må bra”, skriver SVT.

Läs även: Man utsattes för brutalt rån – flera passerade utan att ingripa

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag