Oskar Hagberg (MED): Hånet mot myndighetsaktivisternas broschyr behövs

Oskar Hagberg
  • Torsdag 5 apr 2018 2018-04-05
E-post 678

Den sympatiske Johan Hakelius irriterar sig i Expressen på ramaskriet över Socialstyrelsens broschyr, den med titeln ”Till dig som är gift med ett barn”. Vad ska socialstyrelsen göra? frågar han. Skriva att det är JÄTTEOTILLÅTET att ligga med barn? Ja, varför inte? Fast ”strängt förbjudet” låter mer som vuxenspråk. Tonen är verkligen fel i broschyren.

Opinion

Det här är en opinionstext från Medborgerlig Samling.

Visst har han rätt i att en ”eruption” av ilska inte löser något. Det här är en kulturkrock som ingen riktigt kan hantera. Det finns viktigare problem än att några blåögda tjänstemän anlägger den glättiga tonen av ”Hej, det är från försäkringskassan” när de riktar sig till personer som gjort sig skyldiga till övergrepp. Men det ena behöver väl inte utesluta det andra?

Överreaktioner är inget nytt. När Göran Persson 2003 varnade för ”social turism” blev han kölhalad i pressen, liksom Tobias Billström 2013 när han tog upp ”volymer”. Man kan lugnt säga att historien gav båda rätt. En extrem överkänslighet mot ord och tonläge har förgiftat invandringsdebatten. Att rada upp alla osakliga angrepp på Sverigedemokraterna och andra kritiska debattörer skulle ta för mycket plats. Det finns en enorm frustration över att malliga världsförbättrare fått köra invandringspolitiken in i en återvändsgränd.

Överreagera

Och nu släpper ”den goda sidan” en broschyr som sannerligen kan ifrågasättas ur värdegrundsperspektiv. Varför ska vi ha överseende när omslaget lyser av den självtillräckliga snällism som gjort så stor skada? Varför ska vi avstå när de lägger upp för en smash?

Låt det svida! De ska från och med nu veta att de har ögonen på sig i sin maktfullkomlighet. Hakelius har rätt i att detta är en skitsak, men det finns gränser för när renhårighet och sans bara blir initiativlöst. Överreagera som de har överreagerat! Med en eruption i veckan kanske aktivisterna på myndigheterna lär sig att de har skattebetalarnas och inte någon politisk korrekt Guds uppdrag.

Verkliga människor

Varför skulle detta hindra oss från att se de verkliga problemen i ögonen? Vi behöver fundera över att våra myndigheter är nedlusade med människor som har den unkna människosyn broschyren uttrycker och lever på vår dysfunktionella invandringspolitik. Och självklart bör vi tänka på att detta handlar om livs levande barn och deras föräldrar, trots allt. Ingenting är enkelt här. 

Men ska vi vänta på en lösning på allt det där, får vi aldrig något gjort.

Om Oskar Hagberg

Oskar Hagberg är statistiker och ordförande för Medborgerlig Samlings lokalförening i Lund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag