Özz Nûjen vill stjäla Åkessons publik – betald av Socialdemokraterna

Özz Nüjen till vänster, plånboken till höger. - Montage: Nyheter Idag
  • Torsdag 26 jun 2014 2014-06-26
E-post

ALMEDALEN I en debattartikel hos Nyheter24 uppmanar komikern Özz Nûjen folk att lyssna på honom istället för Åkesson i Visby den första juli. Vad Nyheter24 inte berättar är att Özz Nûjens Almedalstal är betalt av Socialdemokraterna.

I en debattartikel publicerad hos Nyheter24 listar Özz Nûjen sju anledningar till varför han tycker att man ska lyssna på honom istället för på Jimmie Åkessons tal i Almedalen. Vad han däremot inte talar om är att Socialdemokraterna indirekt är med och betalar arrangemanget med syfte att stjäla publik från Sverigedemokraternas partiledare.

Socialdemokraterna använder skattepengar

Det finansiella stödet till Özz Nûjens föreställning  kommer bland annat från skattebetalarna i Västerbotten.

– Att vi går in som enda region med stöd till Özz Nûjens föreställning i Almedalen är för att vi värnar om mångfald och jämlikhet. Det är frågor som vi tycker han är en bra representant för. Det känns helt rätt att få visa detta under Almedalsveckan under ett offentligt arrangemang öppet för alla, säger Nina Björby, (S), kulturberedningens ordförande vid Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Utöver Region Västerbotten finns även fler organisationer som sponsrar Nûjen. Bland dem hittar vi bland annat Landsorganisationen i Sverige, LO, med starka kopplingar till Socialdemokraterna. Även fackförbundet IF Metall, där Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven tidigare varit ordförande, är med och sponsrar.

I listan av sponsorer finns fler fackförbund inom LO. Utöver organisationer med direkta kopplingar till Socialdemokraterna finns även Röda Korset och ett antal fristående fackförbund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag