Palestinier mördade småbarnsmamman Kim – nu lovar Netanyahu att den skyldige ska fångas: ”Avskyvärd mördare”

Foto: Facebook
  • Måndag 8 okt 2018 2018-10-08
E-post 354

VÄSTBANKEN I söndags mördades 28-åriga Kim Levengrond Yehezkel och hennes kollega Ziv Hajbi, 35 år, av en palestinier som tagit sig in med en kpist i den fabrik där de jobbade. Flera palestinier har gripits i letandet efter mördaren, uppger Jerusalem Post.

Det var strax innan klockan åtta på söndagsmorgonen som en 23-årig palestinier tog sig in på en fabrik på fabriksområdet Barkan nära den israeliska bosättningen Ariel på Västbanken. Palestiniern tog Kim Levengrond Yehezkel, mamma till en drygt ett år gammal son, och Ziv Hajbi, trebarnsfar, till fånga, satte handbojor på dem och sköt ihjäl dem. Båda offren var av judisk börd.

Palestiniern jobbade enligt Times of Israel själv på fabriken som elektriker. Fabriksområdet Barkan har sedan början av 1980-talet varit ett område där hälften av de anställda är palestinier, hälften är israeler.

Ytterligare en kvinna sköts. Hennes skador var enligt Times of Israel lindriga. Efter attacken flydde mannen från platsen.

Mördaren ska enligt Times of Israel ha lämnat en form av självmordsmeddelande efter sig. Han hade tidigare samma dag på sin Facebook skrivit: ”…väntar på Allah”.

Enligt israeliska armén har mannen inga tidigare kända kopplingar till terrororganisationer men morden bedöms som terrorhandlingar och beror inte på någon personlig konflikt på arbetsplatsen eller liknande uppger israeliska arméns talesperson till Times of Israel.

Israeliska armén har gripit flera personer. Palestinierns familj har också förhörts. Mördarens hus har också demolerats.

Iris Hajbi, mamma till den mördade Ziv Hajbi, har uttalat sig till Times of Israel om mördaren.

– Jag vill att den här personen ska dö. Den som ger sig på judar ska dödas, säger hon.

Israeliska armén, säkerhetstjänsten Shin Bet och den israeliska polisen deltar i jakten på mördaren.

Premiärminister Benjamin Netanyahu uttalade sig efter morden.

– Säkerhetsstyrkor jagar denne avskyvärde mördare och jag är säker på att de kommer att fånga honom och ställa honom inför rätta.

Även Arbetarpartiets ledare Avi Gabay har uttalat sig, i Jerusalem Post.

– Ett galet djur, säger Gabay om mördaren.

– Det är ett dåd gjort av ett djur i mänsklig form, som drivs av sitt hat för Israel och det judiska folket, säger Gabay.

 

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag