Pappa fejkade sin död – för att lära släkten en läxa

Foto: David Castor (Public Domain)
  • Onsdag 14 jun 2023 2023-06-14
E-post 0

Den belgiske pappan David Baerten, 45, fejkade sin död för att sedan överraska släkt och vänner genom att anlända levande till sin egen begravning i helikopter. Anledningen bakom kuppen var att han ville lära släkten en läxa, rapporterar Daily Mail.

Till sin hjälp hade Baerten – som på TikTok går under namnet ”Ragnar le Fou” (”Dåren Ragnar”) – sin fru och sina barn som understödde hans plan genom att publicera inlägg om hans död i sociala medier.

”Vila i frid pappa. Jag kommer aldrig sluta tänka på dig”, skrev en av hans döttrar till sina följare.

I helgen anordnade de sedan pappans begravning i närheten av den belgiska staden Liège dit de hade bjudit släkt och vänner. Många fick sig då en rejäl chock när en helikopter anlände och en livs levande David Baerten uppenbarade sig framför de sörjande tillsammans med ett filmteam.

I sociala medier har Baerten fått ordentligt med kritik för pranket där många sågat den belgiske pappan, som har omkring 162 000 följare på TikTok.

Baerten har därför förklarat sitt agerande för följarna.

– Det jag ser i min släkt sårar mig ofta. Jag blir aldrig inbjuden till någonting. Ingen ser mig. Vi växte alla isär. Jag känner mig ouppskattad, säger han enligt Daily Mail.

Enligt Baerten var det bara halva hans släkt som kom till begravningen, medan andra släktingar har kontaktat honom efteråt.

– Det visar vilka som verkligen bryr sig om mig. De som inte kom, kontaktade mig för att träffas. Så på ett sätt vann jag, säger han.

Läs även: Mördare fejkade sin död och flydde från fängelse – gripen ett år senare

Läs även: Fejkade sin egen död efter mordförsök – greps av polis efter sex år

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag