Parler hackat

Bild: Pixabay / Parler
  • Tisdag 12 jan 2021 2021-01-12
E-post 38

Sociala medier-plattformen Parler har hackats. Plattformen som gjort sig känd för att inte moderera sina användares inlägg blev under söndagen utsatt för en cyberattack, rapporterar Cybernews.

Sociala medier-plattformen Parler har hackats, rapporterar Cybernews.

Med hjälp av en säkerhetsbrist lyckades hackare komma åt bilder, videor och inlägg från plattformen, även sådant som hade raderats. Vissa av bilderna och videorna ska också ha kvar sin geotagg, det vill säga den geografiska platsen där bilden togs eller videon spelades in.

Enligt en av hackarna ska dock inga uppgifter som inte gjorts offentliga på plattformen ha läckts.

Parler har gjort sig känd som en plattform som till skillnad från Twitter och Facebook försöker att moderera innehållet så lite som möjligt och i minsta möjliga mån stänger av användare.

Efter stormningen av Kapitolium anklagades plattformen för att ha fungerat som forum där upploppsmakarna planerat stormningen.

I efterspelet har Apple och Google agerat genom att ta bort Parlers app från sina app-butiker, och Amazon har stängt av Parler från sitt webbhotell. Som svar på avstängningen har Parler lämnat in en stämningsansökan mot Amazon, rapporterar CNN.

Läs även: Parlers grundare efter nedstängningen: ”Parler is my final stand on the Internet”

Läs även: Trump permanent avstängd från Twitter: ”Risk för ytterligare uppvigling till våld”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag