Parler på väg tillbaka

Bild: Skärmdump parler.com / Parler
  • Tisdag 19 jan 2021 2021-01-19
E-post 208

Den sociala medieplattformen Parler är snart tillbaka, rapporterar Fox News. Företagets vd John Matze är positiv till den senaste tidens utveckling och tror att plattformen inom kort kan vara online igen.

Den sociala medieplattformen Parler är på väg tillbaka. Efter att ha stängts ned från Amazons webbhotell i början av januari är företagets hemsida nu uppe igen och enligt vd:n John Matze kommer hela plattformen snart att åter vara online.

– Jag är säker på att i slutet av månaden kommer vi vara tillbaka, säger Matze till Fox News.

Den alternativa sociala medieplattformen, som profilerat sig för att inte moderera sitt innehåll, blev efter stormningen av Kapitolium anklagad för att ha fungerat som forum där upploppsmakarna planerat stormningen. Företaget fick därefter sin app borttagen från Apples och Googles appbutiker och blev nedstängda från Amazons webbhotell.

Läs mer: Parlers grundare efter nedstängningen: ”Parler is my final stand on the Internet”

Bli prenumerant och läs resten av artikeln.

Då får du också ta del av allt exklusivt PLUS-material för Nyheter Idags prenumeranter.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag