Paul Newmans vindsnabba Volvo säljs på auktion

Paul Newman som ung och hans vindsnabba Volvo. Foto: Public Domain / Bring a Trailer
  • Fredag 17 mar 2023 2023-03-17
E-post 0

Paul Newman är inte bara känd som en av Hollywoods genom tiderna mest kända skådespelare. Han var också en stor bilentusiast samt tävlade och vann priser som racingförare. Nu säljs hans supertrimmade och vindsnabba Volvo 740 V6 Turbo på en nätauktion.

Med filmer som Blåsningen, The Color of Money och Butch Cassidy och Sundance Kid var Paul Newman (1925-2008) en av sin generations mest lysande Hollywood-stjärnor och Oscarsbelönad skådespelare.

Men utöver filmkarriären var det också bilintresset som upptog hans tid. Bland var han väldigt förtjust i Volvobilar med stora och starka motorer.

1988 köpte han en Volvo 740 Turbo kombo. Han valde sedan att trimma bilen genom att byta ut den fyrcylindriga turbomotorn mot en V6-motor från Buck Grand National. Enligt bilens dokument har den så mycket som 320 hästkrafter.

Nu säljs Newsmans vindsnabba Volvo via den amerikanska nätauktionen Bring a Trailer, något som den svenska bilsidan Carup tidigare har rapporterat om.

Intresset för bilen har varit väldigt högt och i skrivande stund ligger det högsta budet på drygt 276 000 kronor. Budgivningen avslutas på fredagen.

Läs även: Lyxbilar vandaliserade i Malmö: ”Handlar om utsläpp och klimatet”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag