Pojke rånad av två gärningsmän – ”pratade ett utländskt språk”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 8 okt 2019 2019-10-08
E-post 5762

ÅSTORP På söndagskvällen blev en 16-årig pojke rånad på tågstationen i skånska Åstorp. De två okända gärningsmännen sägs ha talat ett utländskt språk.

Lokaltidningen rapporterar att klockan var omkring 19.40 när männen kom fram till pojken och rånade honom på hans jacka och tröja – dyra märkeskläder – samt telefon, cykel och 800 kronor i kontanter. Pojken undkom utan skador.

– Gärningsmännen beskrivs som 180 och 190 centimeter långa. De pratade ett utländskt språk med varandra. De visade på ett hotfullt sätt att de hade något innanför jackan och pojken kände för gott att det var bäst att lämna över sina grejer, säger Richard Glantz, områdeskommunikatör på polisen i nordvästra Skåne, till Lokaltidningen.

Helsingsborgs Dagblad rapporterar att gärningsmännen beskrivs som unga. Efter rånet sprang de iväg, och på måndagseftermiddagen hade polisen ännu inte fått tag på någon misstänkt.

Stöd Nyheter Idag

Bli prenumerant på Nyheter Idag så stöder du en alternativ röst i svensk media.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag