Polis ryckte ut till bilbrand – bombarderades med stenar

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 8 okt 2018 2018-10-08
E-post 446

STOCKHOLM Klockan 00.44 larmades polisen till en bilbrand i stadsdelen Husby i Stockholm. På väg dit utsattes poliserna för stenkastning.

Under natten brann ett antal bilar i Husby, ett särskilt utsatt område enligt polisens klassificering. När polisen var på väg dit stod ett antal personer på en viadukt och kastade sten mot poliserna som passerade. Inga personer kom till skada, men det blev plåtskador på polisbilarna.

Polisen har nu inlett två förundersökningar – en om grov skadegörelse på de brinnande bilarna, och en om försök till grov misshandel när det gäller stenkastningen. Ingen har frihetsberövats än så länge, säger polisens presstalesperson Per Fahlström på måndagsförmiddagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen ha hittat ett stenupplag och en odetonerad molotovcocktail vid en gångbro. Polisen vill inte kommentera dessa uppgifter i nuläget.

Läs även: Poliser attackerades med pepparspray vid ingripande

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag