Poliser attackerades med pepparsprej vid ingripande

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 8 okt 2018 2018-10-08
E-post 239

BOLLNÄS På fredagskvällen blev en polispatrull i Bollnäs attackerade med pepparsprej av en man på cykel. Mannen kunde senare gripas med ett antal vapen i en lägenhet.

Det var vid 18-tiden som polispatrullen i Bollnäs skulle kontrollera en kvinna i 20-årsåldern. Hon försöker springa ifrån polisen men blir infångad. Det visar sig att hon är efterlyst.

När poliserna arbetar med kvinnan cyklar en man i 30-årsåldern förbi och sprejar pepparsprej mot en av poliserna. Han tar en vända till och lyckas spreja mot den andra också. De skadas inte av det men får bland annat hosta. Enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl känner mannen och kvinnan varandra.

Ungefär en timme senare grips mannen vid en husrannsakan. Sprejen har han i fickan och i lägenheten finns också ett antal luftvapen som polisen misstänker är modifierade. Han misstänks nu för brott mot vapenlagen, våld mot tjänsteman och narkotikabrott.

– Varför gör man en sådan grej? Det är ju bara att ställa till det för sig själv i onödan. Det är dumt för oss och det är dumt för honom, säger Daniel Wikdahl.

– Det är självklart att vi vill kunna utföra vårt arbete utan att vi eller våra kollegor skadas och blir attackerade.

Läs även: Polis misshandlad av ungdomsgäng – besökte badhus med sina barn

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag