Polisbil brann i Trollhättan – ”en trend som har tagit fäste i samhället”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 23 feb 2018 2018-02-23
E-post 780

TROLLHÄTTAN Kvart över tre på fredagsmorgonen sattes en polisbil i brand i Trollhättan.

– En radiobil, som vi säger, har börjat brinna utanför polisstationen i Trollhättan. Observationer har gjorts av vittnen att en man springer från platsen i samband med detta och att han ska ha hällt över någon typ av brännbar vätska över bilen och tänt på, säger Stefan Gustafsson, presstalesman för region Väst, till Nyheter Idag.

Nu ska det göras en teknisk undersökning av bilen. Polisen har ingen gripen och vet inte i nuläget vad som kan vara motivet bakom dådet.

– Vi tittar närmare på saker och ting som kan ha koppling till att man har någon typ av agg till polisen, naturligtvis, säger Stefan Gustafsson.

Liknande händelser har blivit vardag för polisen.

– Tyvärr har vi fått vänja oss vid det att våra fordon blir utsatta för skadegörelse i olika typer – däck sönderskurna, plåtskador, och nu även att man eldar på bilar. Det här är ju en trend som har tagit fäste i samhället och som verkar bli värre och värre, säger Gustafsson.

Även i Trollhättan?

– Jag tror inte någon ort över huvud taget är fredad från den här typen av aktioner – tyvärr, är det bara att säga.

Läs även: PLUS! Förhördes först som vittne: Blev sedan misstänkt för att ha sprängt polisbil i Malmö

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag