Polisen släpper signalement i Luleå efter misstänkta våldtäkten

Här sades våldtäkten ha skett. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 19 apr 2018 2018-04-19
E-post 535

Under onsdagen våldtogs en kvinna bakom skolan Nya Läroverket i Luleå. Det uppger polisen som nu går ut med ett signalement på en misstänkt gärningsman, något som NSD rapporterat om.

Läs mer: Misstänkt överfallsvåldtäkt bakom skola i Luleå – polisen går inte ut med signalement

”Eftersom polisen inte har kunnat höra alla vittnen än, är det för tidigt att gå ut med ett detaljerat signalement. Men det ska enligt uppgift röra sig om en ljushyad man i 25-30 årsåldern”, skriver polisen på sin hemsida.

Det var klockan 12.55 på onsdagen som polis fick ett larm om en överfallsvåldtäkt i bostadsområdet Bergviken i Luleå. Den misstänkta brottsplatsen är bakom skolan Nya Läroverket med årskurser F-9. Nära brottsplatsen ligger även en Montessoriskola och ett gruppboende för så kallade ensamkommande barn.

Polisen är fortfarande intresserad av att komma i kontakt med två äldre kvinnor som rört sig vid platsen och som eventuellt kan ha avbrutit våldtäkten.

Foto: Nyheter Idag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag