Politiske aktivisten Tommy Robinson fri från fängelse

Foto: Wikimedia commons
  • Onsdag 1 aug 2018 2018-08-01
E-post 795

ENGLAND Efter att ha överklagat domen om 13 månaders fängelse släpps nu medborgarjournalisten och politiske aktivisten Tommy Robinson mot borgen. Robinson blev häktad i maj månad och hans dom har blivit en symbol för inskränkning av yttrandefrihet i England

Medborgarjournalisten och politiske aktivisten Tommy Robinson kommer inte att få 13 månaders fängelse för att ha livesänt utanför en rättegång, uppger Reuters.

Aktivisten, medborgarjournalisten och grundaren av English Defence League (EDL), Tommy Robinson, greps utanför en domstol i Leeds i maj månad där en groomingrättegång pågick med flera muslimer inblandade, enligt The Rebel Media. Robinson livesände på Facebook med sin mobiltelefon och hann även ställa frågor till två av de åtalade.

En blixtinkallad domstol dömde Robinson till 13 månaders fängelse för störande av allmän ordning. Media baserad i England rapporterade om fallet men domstolen utfärdade ett mediaförbud som rör information om Tommy Robinsons gripande och domstolsprocess.

LÄS ÄVEN: Politiske aktivisten Tommy Robinson dömd till fängelse – media förbjuds rapportera om fallet

I juni samlades tusentals demonstranter på Londons gator med krav på att Robinsons ska släppas fri. Många menar att Tommy Robinsons fall visar att yttrandefriheten ligger illa till i Storbritannien. Det samlades tusentals demonstranter på Londons gator för att visa sitt stöd för den fängslade aktivisten.

LÄS ÄVEN: Tusentals demonstranter i London krävde Tommy Robinsons frigivning

Robinson har idag släppts mot borgen efter att Robinsons överklagande av fängelsedomen togs upp av domstolen i London.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag