”Råkade” skjuta ihjäl flickvännen – döms till 8 års fängelse

  • Onsdag 23 jun 2021 2021-06-23
E-post 248

STOCKHOLM Nu döms 25-årige Ali Ayoub till åtta års fängelse för bland annat grovt vållande till annans död. I januari sköt han ihjäl sin flickvän men hävdar att det var en olycka – att hon skulle spela in en videosnutt där han låtsades skjuta mot henne, men att han hade glömt bort att pistolen var laddad.

Ali Ayoub hade varit villkorligt frigiven sedan ett halvår när han den 16 januari i år – hemma i lägenheten i Gustavsberg med en skarpladdad pistol, tio kilo cannabis, 150 gram kokain och diverse dopningspreparat – sköt ihjäl sin flickvän. Han ringde 112 och berättade att han ”råkade skjuta” henne.

Enligt Ayoub hade hans flickvän velat spela in en video med telefonen där Ayoub höll i vapnet och gjorde mantelrörelse, siktade på henne och tryckte av samtidigt som han gjorde skottljud med munnen. Han trodde att pisolen var oladdad men hade glömt bort att han dagen innan stoppat in några patroner i magasinet. Skottet gick rakt genom telefonen och träffade flickvännen i huvudet.

Åklagaren kunde inte visa att var något annat än en olycka, men Aftonbladet rapporterar att flickvännens familj menar att det finns flera frågetecken kring mannens historia, som den inte helt sannolika förklaringen att han helt enkelt glömt bort att han laddat pistolen. Flickvännens telefon blev så förstörd att den video han hävdar att hon spelat in inte har kunnat återskapas.

Tingsrätten fäller nu Ayoub för grovt vållande till annans död och bedömer att brottet skall resultera i fem års fängelse. Tillsammans med grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och dopningsbrott blir det allt som allt åtta års fängelse.

Läs även: Dödade sin flickvän med ett skott i huvudet – döms för grovt vållande till annans död

Läs även: Influencer frikändes för mord – misshandlad i förort: ”En gång till vi ser dig här!”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag