Reinfeldt talade – zombierna invaderade

Chang diskuterar politik med en borgare. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 16 aug 2014 2014-08-16
E-post 0

VAL 2014 Statsminister Fredrik Reinfeldt talade idag om framtidens svårigheter, och det ligger nära till hands att ana undergångsstämningar. Kanske en zombieapokalyps? Chang har tagit tempen på Alliansens samhälle, och det var vandöda överallt.

[Artikeln kan innehålla spår av satir]

Samtidigt som statsminister Fredrik Reinfeldt höll tal i Stockholm gick ett stort antal zombier genom staden. Nyheter Idag är övertygade om att det inte är en tillfällighet. En ekonomisk kris skiljer sig inte nämnvärt från andra kriser, och som alltid klarar man sig bäst genom att vara förberedd. Konserver, penicillin och automatvapen kommer att stå högt i kurs den dag guldet blivit värdelöst.

”Rösta moderat”

Zombierna på Östermalm hämmades dock inte av Reinfeldts samtidiga tal till nationen. Här var stämningen på topp, och dystra profetior viftades undan eller åts upp. De följde sina ledare utan misstro, likt myror i en stack.

– GAAHHR! förklarade en prinsessa till Nyheter Idag.

När vi väl hittade några officiella moderater bland blodtörstiga zombier, eller om det var alliansväljare, vart budskapet i vart fall tydligt.

– Rösta moderat, uppmanade en kille i moderatkeps, vilken vi antar är en lokal partirepresentant.

I nedan video ser du hur väl sjukvårdsreformen fungerat med moderaternas styre i Stockholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag