Reporter utsattes för ficktjuv – fick välja gärningsmannens straff

Dominique Metzger. Bild: Youtube
  • Tisdag 22 nov 2022 2022-11-22
E-post 57

QATAR Den argentinska TV-reportern Dominique Metzger hävdar att hon blev bestulen på både pengar och ID-handlingar under en livesändning från fotbolls-VM i den qatariska huvudstaden Doha. När hon sedan polisanmälde händelsen uppger hon att de frågade vilket straff hon ville att gärningsmannen skulle få, rapporterar Evening Standard.

Enligt Metzger var det under söndagen när hon dansade med fotbollssupportrar inför VM-premiären som hon utsattes för stölden.

Händelsen fångades inte på bild. Men Metzger säger att hon är övertygad om att det var då hennes plånbok som innehöll pengar, kreditkort och ID-handlingar stals från hennes väska.

När hon senare anmälde stölden på en polisstation fick hon berättat för sig att hela Corniche-området – där hon utsattes för stölden – är kraftigt kameraövervakat och att de dessutom använder en avancerad teknik med ansiktsigenkänning.

I en intervju med sitt eget TV-nätverk Todos Noticias berättar hon att qatariska myndighetspersoner lovade att få tag på gärningsmannen och att hon själv fick välja straffet – fem års fängelse eller utvisning.

– Jag berättade för dem att jag bara vill ha tillbaka min plånbok, jag kommer inte att ta beslutet för rättssystemet, säger Metzger.

Läs även: Qatar bjuder in hatpredikant under fotbolls-vm

Läs även: TV 4-reporter glömde block med ”Ebba Slebba” – pekade ut privatperson som fejk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag