Rysk turist tog lättklädd bild på Krim – avslöjade för mycket

Bild: Defense of Ukraine
  • Onsdag 24 aug 2022 2022-08-24
E-post 88

Ukrainas försvarsmakt tackar en rysk turist för att han avslöjat positionen på ryskt luftvärn på den ockuperade Krim-halvön när han poserade med badbyxor på ett foto.

”Vi kanske är för hårda mot ryska turister… ibland kan de vara riktigt hjälpsamma. Som den här mannen som fotograferar vid ryskt luftvärn nära Yevpatoria, på ockuperade Krim. Tack och fortsätt så!” skriver Ukrainas försvarsmakt och länkar till en bild av mannen och det ryska luftvärnet på Twitter.

Det är oklart om Ukraina agerat på informationen från den lättklädda bilden, men Krim har varit föremål för flera ukrainska attacker sedan början av augusti, då en rysk bas på halvön förstördes i en serie explosioner den 9 augusti.

Enligt Ryssland berodde explosionerna på en olycka, men i ett tal direkt efter händelsen refererade Ukrainas president Volodymyr Zelensky till den ockuperade Krim-halvön.

– Kriget började med Krim och måste sluta med Krim, med dess befrielse, sade Zelensky.

Läs även: Så hyllar den ukrainska försvarsmakten Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag