Satte upp valaffischer för SD – attackerades av stenkastare

Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)
  • Fredag 17 aug 2018 2018-08-17
E-post 1275

ESKILSTUNA Eskilstuna-Kuriren rapporterar att Sverigedemokraternas valaffischer har blivit vandaliserade på flera håll i Södermanlands län under veckan. När partiets företrädare kom för att ersätta några av affischerna blev de utsatta för stenkastning.

Sverigedemokraternas affischer har blivit nedrivna och nedklottrade på flera platser i länet. På torsdagskvällen vid 19.30-tiden skulle partiets företrädare ersätta vandaliserade affischer i stadsdelen Skogsängen i Eskilstuna. Då möttes de av stenkastning.

– Flertalet av våra företrädare har blivit utsatta för hot och stenkastning nu ikväll. Lyckligtvis klarade de sig undan stenarna men en av våra bilar vandaliserades, säger Kim Fredriksson, Sverigedemokraternas gruppledare i Eskilstuna.

Efteråt larmades polisen och en man under 18 år kunde gripas misstänkt för försök till misshandel alternativt försök till grov misshandel samt skadegörelse.

Andra partier drabbade

– Jag tycker att klimatet har hårdnat. Jag upplever att det är en mer omfattande förstörelse av valaffischer i år och nu utsätts vi för stenkastning. Det är en extremt tråkig och negativ utveckling att man försöker tysta politiska motståndare på olika sätt, säger Kim Fredriksson till Eskilstuna-Kuriren.

Det är dock inte bara Sverigedemokraterna som har utsatts för skadegörelse. Även Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Liberalerna har fått sina affischer nedrivna. Enligt polisens presstalesperson Monica Bergström finns det inget parti som är mer drabbat än något annat.

Läs även: Skandalfilmen: Socialdemokraternas ungdomsförbund tar ner flaggor och affischerar på Moderaternas valstuga

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag