Se när pizzabudet räddar barnet från branden

Bild: Faksimil Twitter
  • Tisdag 19 jul 2022 2022-07-19
E-post

Polisen i Lafayette, Indiana, hyllar en 25-årig man för att ha räddat livet på fem barn under en husbrand i staden. Bland annat hoppade mannen genom ett fönster på det brinnande husets övervåning med en sexårig i famnen. 

I en pressrelease skriver polisen att huset var övertänt när polis och brandkår kom till platsen på natten den 11 juli, och att elden var så intensiv att räddningspersonal inte kunde ta sig in i fastigheten. Samtidigt hade man uppgift om att ett 6-årigt barn fortfarande befann sig i huset.

Då hoppade mannen ut ur ett fönster på det brinnande husets övervåning med det försvunna barnet i famnen. Barnet klarade sig mirakulöst oskadd, medan den 25-årige mannen krävde sjukhusvård för rökförgiftning och ett skärsår på ena armen.

Läs även: Hjälte slog ned massmördare med stol – gav honom stryk med hans egen pistol

I en film som polisen i Lafayette publicerar på Twitter ser man hur den 25-årige hjälten kommer från huset med barnet i famnen och får inledande läkarvård.

– Är barnet okej? Snälla säg att barnet är okej, hör man honom fråga räddningspersonalen på filmen.

Nicholas Bostic arbetade som pizzabud och omkring midnatt den 11 juli såg han att ett hus börjat brinna. Han tog sig in genom en bakdörr och lyckades väcka fyra barn mellan 1 och 18 år gamla som sov på husets övervåning och få ut dem ur det brinnande huset.

När de räddade barnen uppmärksammade Bostic på att en 6-åring fortfarande kunde vara kvar i huset tvekade han inte utan återvände in i huset där han letade efter barnet på övervåningen tills han hörde gråt från nedervåningen.

Bostic använde sin t-shirt som andningsskydd när han tog sig ned för den rökfyllda trappen och hämtade barnet. Då han inte kunde hitta någon dörr genom den tjocka röken återvände han till övervåningen där han slog sönder ett fönster och hoppade ut med barnet.

”Nicholas Bostics hjältemodiga handlingar räddade liv. Hans osjälviskhet under händelsen är inspirerande, och han har imponerat på många med sitt mod, sin envishet och sitt fasta lugn inför sådan allvarlig fara” skriver polisen i Lafayette.

Bostic togs till ett sjukhus i Indianapolis för vård. Hans kusin Richard Stair har startat en sida på sajten GoFundMe för att hjälpa Bostic med sjukhusräkningen. Insamlingen har i skrivande stund fått 154 000 dollar i donationer.

Läs även: Akvariebesökare räddade djurskötare från alligator

Läs även: Räddningstjänst utsattes för stenkastning i Rosengård – fick avbryta brandsläckning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag