Senaste oroligheterna i Trollhättan inte relaterade till sommarens kravaller

Foto: Facebook
Foto: Facebook
  • Fredag 22 sep 2017 2017-09-22
E-post 72

TROLLHÄTTAN Förra veckans oroligheter i Trollhättan har inget samband med sommarens etniska motsättningar i samma stad. Det säger Trollhättepolisen Sten Melander till Nyheter Idag.

En förskola och två bilar, varav den ena en väktarbil, stacks i brand och polisen utsattes för stenkastning i Sylte i Trollhättan förra veckan.

Men oroligheterna är inte relaterade till sommarens kravaller då araber och somalier drabbade samman i stadsdelen Kronogården. Det säger Sten Melander, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan, till Nyheter Idag.

– Där har vi ingen koppling kan jag säga, säger han.

– Vad jag vet har vi ingenting som tyder på att det har med somalierna att göra i det här fallet.

Nyheter Idag har ringt runt till flera olika utredare på polisen i Trollhättan för att försöka ta reda på mer om de senaste oroligheterna. Men ingen tycks veta särskilt mycket om dem eller ens känna till om någon gripits med anledning av bränderna och stenkastningen.

– Det vi gjort sedan förra veckan är att vi upprättat ett ärende om våldsamt upplopp och utifrån det har vi vidtagit en del utredningsåtgärder, men jag tror inte att man kommit så mycket längre än så, säger Sten Melander.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag