Sex häktade efter skottlossningar i Borås

Foto: Google Maps / Nyheter Idag
  • Torsdag 16 jul 2020 2020-07-16
E-post 3118

BORÅS Sex män har häktats misstänkta för inblandning i en skottlossning i Borås den 4 juli. Ytterligare ett antal misstänkta är på fri fot och ombeds inställa sig hos polisen självmant.

GT rapporterar att det inträffade två skjutningar i Borås den 4 juli. I det ena fallet avfyrades ett skott i luften och i det andra fallet sköts det i en stängd restaurang.

På måndagen gjorde polisen razzior på olika platser i Borås och grep åtta män. Två av dem släpptes senare medan övriga sex häktades på onsdagen misstänkta för inblandning i en av skjutningarna som skedde på Norrby tvärgata.

Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för grovt olaga hot och förnekar brott. Alla har någon form av utländsk bakgrund i länder i Mellanöstern och Afrika, men alla utom en har svenskt medborgarskap.

När Nyheter Idag ringer upp åklagaren Per-Erik Rinsell är han förtegen om vad som har hänt, men säger att ingen skadades i skjutningarna.

Han berättar att det finns fler misstänkta som är anhållna i sin utevaro och som polisen vill ha kontakt med. De uppmanas att inställa sig hos polisen.

– Det är inte helt ovanligt att man gör det när man vet att man är eftersökt, för att slippa att bli hämtad av radiobil, säger Per-Erik Rinsell.

Läs även: Uppgifter: Ung mamma sa att ”All Lives Matter” – sköts ihjäl

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag