Sex killar misstänkta för grov våldtäkt i Malmö

Foto: Flickr
  • Onsdag 7 mar 2018 2018-03-07
E-post 437

Fyra killar greps på tisdagen och anhölls senare misstänkta för en grov våldtäkt på Lindängen i Malmö. Ytterligare två är misstänkta för att ha deltagit men de är under femton år och inte straffmyndiga.

Läs även: ”Glad jag inte arbetar i svensk polis” – Dansk polis sågar svenska våldtäktsutredningar

De fyra anhållna är straffmyndiga men under 18 år. Nils Norling, polisens presstalesperson, vill inte kommentera vilken nationalitet personerna har.

Varför vill du inte säga det?

– Det gör vi aldrig.

Inte heller åklagare Lena Körner vill uttala sig om de misstänktas ursprungsland.

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum natten mellan den 2 och 3 februari. Ungdomarna drogade ner en kvinna och förde henne till en lokal i ett bostadsområde där övergreppet skedde. Efter ungefär ett dygn så gjordes anmälan till polis.

– Vi fick in ett ärende runt 19.30 på söndagskvällen, då åkte vi till en adress för att kontrollera uppgifterna och säkra vissa spår, sade Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral, till Expressen när hon intervjuades i samband med händelsen.

Läs även: Ännu en gruppvåldtäkt i Malmö

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag