Ännu en gruppvåldtäkt i Malmö

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 29 Dec 2017 2017-12-29
E-post 1726

MALMÖ Ännu en kvinna i Malmö har blivit utsatt för en gruppvåldtäkt. Polisen vill inte gå ut med signalement eller misstänkt antal gärningsmän i nuläget.
– Vi har fyra stycken grova våldtäkter som vi utreder. Vi har inte sett några uppenbara likheter mellan fallen, men vi kan inte utesluta att de hör ihop på något sätt, säger polisens presstalesperson Nils Norling

Malmö plågas sedan en tid av en våg av våldtäkter. Flera kvinnor har blivit överfallna och våldtagna. Tidigare i december blev en tonårsflicka gruppvåldtagen i Sofielund, i november blev två kvinnor våldtagna i Södervärn respektive Segevång och under natten hände det igen. En kvinna blev gruppvåldtagen vid Högaholm.

– Vi har fyra stycken grova våldtäkter som vi utreder. Vi har inte sett några uppenbara likheter mellan fallen, men vi kan inte utesluta att de hör ihop på något sätt, säger polisens presstalesperson Nils Norling, enligt Aftonbladet. 

Under morgonen har Malmöpolisen hållit presskonferens om gruppvåldtäkten. Via presskonferensen har allmänheten informerats om att polisen inte vill gå ut med något signalement, ej heller misstänkt antal inblandade i gruppvåldtäkten.

– Vi söker flera gärningsmän, säger polisområdeschef Mats Karlsson under presskonferensen.

Polisen vädjar om tips från allmänheten.

– Även information som verkar oväsentlig kan vara viktig för oss, så låt oss göra den bedömningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag