Sexdömde afghanen Arif Moradi får uppehållstillstånd – har konverterat till kristendom

Foto: Youtube/Facebook
Foto: Youtube/Facebook
  • Söndag 8 apr 2018 2018-04-08
E-post 8114

SVERIGE Förra året dömdes afghanen Arif Moradi för att ha sexofredat en 14-årig flicka på ett konfirmationsläger. Trots det beviljas nu Moradi uppehållstillstånd i tre år av Migrationsdomstolen, något som Samhällsnytt var först med att berätta om.

+Plus: LO mörkar: ”Vanlig” undersköterska i valfilm är förtroendevald socialdemokrat

Migrationsdomstolen ger ett tre år långt uppehållstillstånd till den sexbrottsdömde Moradi. Som skäl anges att Moradi konverterat till kristendom från islam.

Moradi, som enligt Migrationsverkets dokument är född 1997, har tidigare sökt asyl i Ungern och Grekland. Nu får han arbets- och uppehållstillstånd och flyktingstatus i Sverige.

Ur domen: ”Under utredningen hos Migrationsverket har (Moradi) enligt domstolens uppfattning lämnat uppgifter som ger uttryck för att han har en förståelse för kristendomen som inte är grund.”

Migrationsverket hade tidigare avfärdat Arif Moradis konvertering till kristendom. Myndighetens bedömning var att Moradi snarare är kritisk mot det afghanska samhällets struktur och positiv till det svenska samhället, än att han faktiskt blivit kristen.

Tidigare har Arif Moradi varit en profilerad asylaktivist som synts på sociala medier. Han har också också hunnit med att träffa statsminister Stefan Löfven. Nyårsafton 2016 höll Arif Moradi nyårstal i Söderköping.

– Väldigt många människor är rädda för invandrare och jag vill försöka göra saker så att man träffar varandra och ser att det finns likheter, sade Moradi till Folkbladet.

Någon månad tidigare hade han sexofredat en 14-årig flicka på ett konfirmationsläger, ett brott han dömdes till villkorlig dom och 1 500 kronor i böter för i oktober 2017. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Bli plusprenumerant på Nyheter Idag för 69:- i månaden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag