Sinéad O’Connor om vita människor: ”De är vidriga”

Shuhada' Davitt. Foto: Faksimil Youtube
  • Onsdag 7 nov 2018 2018-11-07
E-post 1050

IRLAND Sångerskan Sinéad O’Connor, som kallar sig Shuhada’ Davitt sedan hon konverterade till islam, meddelar på Twitter att hon aldrig vill tillbringa tid med vita människor igen – för att de är ”vidriga”.

Nyligen gav ”Nothing Compares 2 U”-sångerskan på Twitter beskedet att hon blir muslim och byter namn. Den tidigare katoliken har bland annat kommit fram till att ”all studie av helig skrift leder till islam”.

Läs mer: ”Allahu akbar” – Sinéad O’Connor blir muslim och byter namn

På tisdagen kom Davitt med nya uppseendeväckande uttalanden. Hon säger att hon tänker sluta tillbringa tid med vita människor.

”Jag är hemskt ledsen. Vad jag tänker säga är något som är så rasistiskt att jag aldrig trodde min själ skulle kunna känna det. Men i sanning vill jag aldrig tillbringa tid med vita människor igen (om det är vad icke-muslimer kallas). Inte för ett ögonblick, för någon anledning. De är vidriga.”

Shuhada’ Davitt har tidigare blockerat alla hon inte följer på Twitter från att kommentera hennes inlägg. Detta för att slippa konfrontationer med ”europeiska vita män”.

PLUS: S-topp: ”Jag äcklas av Israel”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag