Sjunde sprängningen sedan hösten 2018 i Landskrona: ”En attack riktad direkt mot demokratin”

Foto: Privat
  • Torsdag 8 aug 2019 2019-08-08
E-post 1050

LANDSKRONA Explosionen vid stadshuset i Landskrona på onsdagskvällen är en attack mot de demokratiska institutionerna. Det säger oppositionsrådet Stefan Olsson (SD). – Man spränger så tidigt på kvällen, redan vid elva, när det fortfarande är folk ute och rör sig i området. Det är otroligt allvarligt och visar att det är en gräns som passerats, säger han.

Entrén vid stadshuset i centrala Landskrona har sprängts och ett tiotal fönsterrutor har gått sönder. Även på insidan av entrén finns skador och polisen utreder allmän ödeläggelse. Det är den sjunde sprängningen i Landskrona sedan hösten 2018.

– Det är oerhört allvarligt att det händer, säger Stefan Olsson (SD), kommunalråd.

Tidigare har enligt vad Nyheter Idag erfar sprängningarna framförallt gjorts inom kriminella kretsar.

– Den här gången riktas det direkt mot demokratin. Det är oerhört allvarligt, säger Stefan Olsson innan han går in på ett krisledningsmöte som hålls under torsdagsförmiddagen med kommunen och polisen.

Politikerkollegan i Landskrona, kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) säger till Aftonbladet:

– Vi som har träffats delar en känsla av en oerhörd målmedvetenhet att man måste komma till roten med problemen. Det vilar en tung förväntan på polisen och rättsväsendet att de som ägnar sig åt den här typen av verksamhet grips och döms, man kan inte ha dem promenerande runt i samhället.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag