Skola i Göteborg sönderslagen – ”Det såg ut som en krigszon”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 Nov 2017 2017-11-07
E-post 892

GÖTEBORG En skola i Göteborg har under måndagskvällen vandaliserats av okända personer till den nivå att undervisningen i skolan har ställts in under tisdagen. Enligt Polisen ska skadegörelsen röra sig om flera hundratusentals kronor och en anmälan om grov skadegörelse har upprättats.

Under måndagskvällen den 6 november blev Lövgärdesskolan i Göteborg fullkomligt sönderslagen av okända personer. Matsalen i skolan ska vara så pass förstörd att all undervisning under tisdagen ställs in, det uppger Göteborgs Posten.

Enligt vaktmästaren på skolan, Jan-Olof Croon ska över 30 fönsterrutor vara sönderslagna och de okända förövarna bröt sig in i bild- och musiksalen där de har brutit upp alla skåp och haft sönder nästan allt.

– De verkar ha tagit sig in via gymnastiksalen och sen vidare till bamba. Det såg ut som en krigszon, totalt sönderslaget, säger Jan-Olof Croon, till GP.

Polisen bekräftar att de larmades strax före klockan 20 på måndagskvällen den 6 november. Polisen uppger att det ska vara en omfattande skadegörelse på skolan och att köket i skolan ska vara så pass drabbat av skadegörelsen att skolan måste ställa in all undervisning för dagen.

Polisen har upprättat en anmälan gällande grov skadegörelse eftersom det rör sig om skador för flera hundratusentals kronor.

Enligt Jan-Olof Croon ska förövarna inte stulit något särskilt från skolan utan det har handlat om ren vandalisering.

– Jag gick runt med en ficklampa igårkväll och hittade två headset som de dumpat uppe i skogen. En vaktmästarkollega hittade ett tält och ett gäng nya bollar och lite annat nu på morgonen. Men de verkar bara ha varit inne för att förstöra, det är ren vandalisering, säger Jan-Olof Croon, till GP.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag