Skolpedofil i Lycksele åtalas – förgrep sig på småpojkar under elva års tid

Foto: Pixabay
  • Lördag 8 jun 2019 2019-06-08
E-post 153

LYCKSELE En 28-årig manlig elevassistent i Lycksele kommun har enligt åklagare under elva års tid begått grova sexbrott på minderåriga pojkar i åldrarna 7 till 15 år. Nu åtalas mannen för totalt 43 olika brott.

Pedofilen, som är svensk medborgare med ett svenskklingande namn, har i förhör erkänt att han våldfört sig på barnen.

Åtalspunkterna består av sexuellt ofredande, försök till köp av sexuell handling av barn, barnpornografibrott och grov våldtäkt mot barn. Vid flera av övergreppen har mannen filmat sitt offer. Han har begått gärningarna dels i sitt hem och dels på sin arbetsplats, på en skola och en simhall.

När pedofilen greps var först inte omfattningen av hans brottslighet känd. Men under förhör där mannen erkände växte förundersökningen och nu består åtalet av totalt 13 offer som utsatts under elva års tid.

Mannen har suttit frihetsberövad sedan han greps i mars.

Åklagaren Anna Lundberg kommenterar i ett pressmeddelande:

”Det jag påstår gör gärningarna grova är att mannen i sin roll på skolan har kommit nära barnen och utnyttjat sin ställning som skolanställd. Han har missbrukat sitt förtroende och på så sätt systematiskt kunnat genomföra övergreppen”.

Döms pedofilen för grov våldtäkt mot barn blir fängelsestraffet som lägst fyra år och som längst tio år. Med dagens straffrabatt innebär det att han som längst kommer att sitta i fängelse i drygt sex år.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag